Goda Exempel i Skolans Värld
NOMINERA FÖR 2019 / 2020
MFIF instiftar årligen tre stipendium à 10 000 kr för lärare eller skolledare som:

*bidrar till ökad kunskap hos eleverna

*bidrar till ett bättre arbetsklimat för sina elever och kollegor

*uppmuntrar eleverna till nyfikenhet att vilja lära sig

*skapar en trygg, positiv och kreativ miljö i skola / förskola

*helt enkelt är "ett gott exempel i skolans värld" i Marks Kommun

Vinnarna kommer att presenteras i samband med skolavslutningen på Mingla i Mark eller online.NOMINERA HÄR!


Goda Exempel i skolans värld 2018 / 2019
För fjärde året utsåg Markföretagens Intresseförening (MFIF) årets "goda exempel i skolan" på stora scen under Mingla i Mark. Vinnarna får hela 10 000 kr skattefritt var och det är elever, föräldrar och anhöriga som lämnar in nomineringar till MFIF. I år gick priset till Ossian Lindqvist (Marks Gymnasium), Martina Henriksson (Marks Gymnasium Särskola) och Kerstin Klittmar (Ängskolan).

Under året har det kommit in mängder med nomineringar till MFIF och nedan visar vi varsin nominering för pristagarna.

Han finns alltid där när man behöver honom och samtidigt som han ställer höga krav ger han alltid en hjälpande hand. Han är sannerligen den perfekta kombinationen av kärlek och rättvisa -
Ossian Lindqvist

Hon ser sina elever vare sig de faller inom ramen eller behöver extra. För de som behöver mer jobbar hon helhjärtat. Hon tar till sig eleverna med stor värme som skapar en trygghet för elev liksom förälder. Alla vill vi våra barns bästa och hon gör det yttersta -
Martina Henriksson

Mysig och bra på att lära ut. Bryr sig om oss och är tydlig, lagom sträng och helt enkelt den bästa läraren som jag har haft -
Kerstin Klittmar

Goda Exempel i skolans värld 2017 / 2018
För tredje året i rad anordnade MFIF projektet Goda Exempel. Detta läsår drevs projektet av 4 gymnasielever (Lisa Redlund, William Bothin, Emilia Antonsson, Kevin Bengtsson) tillsammans med MFIF. Invånare uppmanades att nominera kandidater till goda exempel i skolans värld i Marks Kommun. Elever, föräldrar och så vidare kunde nominera lärare eller skolledare som gör ett bra arbete för sina elever! MFIF instiftade återigen tre stipendium a 10 000 kr. Under skolavslutningsfesten "Mingla i Mark" i Kinna 14 juni presenterades vinnarna av ”Goda Exempel i Skolans Värld” för läsåret 2017/18 som vardera får 10 000 kr för sina goda exempel i skolans värld:

Annica Lundgren Fotskälsskolan
En pedagog som har ett öppet sinne och alltid är positiv. Hon hittar och provar olika lösningar för att möta alla elever. Hon möter kollegor, elever och föräldrar proffsig och med ett stort hjärta.

Marie Danielsson Ängskolan
En lärare som är rolig, inspirerande i sitt lärande, Bra på att lära ut och finns där för alla.

Jenny Boss Marks Gymnasieskola
En lärare vars lektioner är uppbyggda så att alla kan hänga med, tar sig tid att lyssna, peppar och uppmanar till att våga och motiverar eleverna.

MFIF tackar även i år alla som nominerat en massa Goda exempel.

Goda Exempel i skolans värld 2016 / 2017
MFIF:s projekt Goda Exempel i Skolans Värld 2016 / 2017 drevs för andra året i rad under läsåret av 3 gymnasielever (Sanna Nyman Alenäs, Arvid Riemer och Anna Haggren) tillsammans med MFIF. Invånare uppmanades att nominera kandidater till goda exempel i skolans värld i Marks Kommun.
Elever, föräldrar och så vidare kunde nominera lärare eller skolledare som gör ett bra arbete för sina elever! MFIF instiftade återigen tre stipendium a 10 000 kr. Under skolavslutningsfesten "Mingla i Mark" i Kinna 9 juni presenterades vinnarna av ”Goda Exempel i Skolans Värld” för läsåret 2016/17:

Monica Hecktor Marks Gymnasieskola
Monica är en trevlig och duktig lärare med glimten i ögat och som får med eleverna på lektionerna. Hon är inte bara fantastiskt duktig på att lära ut, utan hon bygger även upp personliga relationer med sina elever och man märker att hon verkligen bryr sig. Hon lär utifrån elevens intresse och hennes lektioner gör skillnad.

Lennart Trens Strömskolan
Lennart är läraren som undervisar på ett sätt som är både roligt och lärorikt. Han är en riktig glädjespridare och tar hand om eleverna som om det vore hans egna barn. En ödmjuk lärare med stort hjärta som samtidigt med fast hand fostrar och ger elever kunskap och glädje. Helt enkelt en person med en fantastisk personlighet.

Maria Andersson Lyckeskolan
Maria är en fantastisk person som är en god förebild genom att lära barnen hur man är en god kamrat och räds inte för att ta tag i problem. Denna lärare har ett enormt stort hjärta och det största av engagemang för sina elever. Grymt engagerad i sina elevers välbefinnande i det lilla och som förälder är jag glad för hennes otroliga jobb.


MFIF tackar även i år alla som nominerat en massa Goda exempel och vi ser fram emot att få dela ut 3 stipendium även för läsåret 2017/18.Goda Exempel i skolans värld 2015 / 2016
MFIF:s projekt Goda Exempel i Skolans Värld startades under hösten 2015 och MFIF uppmanade invånare att nominera kandidater till goda exempel i skolans värld i Marks Kommun. Projektet leddes av MFIF tillsammans med studenter från Marks Gymnasieskola, bland annat Isak Sperling, Alexander Dahlin och Khaled Zraiqi.
Elever, föräldrar m.m kunde nominera lärare eller skolledare som gör ett bra arbete för sina elever! MFIF instiftade tre stipendium a 10 000 kr. Under skolavslutningsfesten "Mingla i Mark" i Kinna 10 juni presenterades vinnarna av ”Goda Exempel i Skolans Värld” för läsåret 2015/16:

Anette Frostmarker Örbyskolan
Anette har förmågan att fånga elevers intresse till att vilja lära sig och ta till sig kunskap.

Johanna Götesson Lyckeskolan
Med ett otroligt glatt humör och fantasifullhet får hon eleverna att känna glädje och skaparlust vid varje lektionstillfälle!

Martin Back Ängskolan
Martin är både rolig och sträng. Han brinner för sina ämnen och detta smittar av sig på eleverna.


MFIF tackar alla som nominerat en massa Goda exempel och vi ser fram emot att få dela ut stipendiet även för läsåret 2016/17.